راهنمای جامع برای افراد تازه کار در ماهیگیری
سالها پیش ماهیگیری با استفاده از یک نیزه و یا جسمی نوک تیز انجام می شده اما امروزه لنسرهای حرفه ای در سایزهای مختلف کار را تا حدودی ساده کرده اند، فقط کافی است بدانید چطور و کجا ماهیگیری کنید.
در این بخش از ای اف کالا در احترام به درخواست برخی از کاربران قصد داریم تا انواع ماهیگیری را به شما معرفی کنیم و تجهیزات لازم برای این کار را نام ببریم. همچنین می توانید با بهترین مناطق برای ماهیگیری و چگونگی انجام این کار آشنا شوید.
فوت و فن ماهیگیری برای تازه کاران
اگر همیشه در ذهنتان رویای زندگی کردن در منطقه ماهیگیری را می پرورانده اید اما این کار را تابحال تجربه نکردید، در این مطلب ما را همراهی کنید. این مهارت می تواند برای هر سنی مناسب باشد و محدودیت خاصی برای افراد ندارد. همچنین باعث می شود که لذت زیادی از طبیعت ببرید.
پیش از هرچیز فواید ماهیگیری را بدانید
قبل از هر چیز بهتر است که نیم نگاهی به این موضوع بیاندازیم که چرا طرفداران ماهیگیری زیاد هستند؟
1. از بین بردن استرس
بسیاری از متخصصان و افراد با تجربه در این کار اظهار داشته اند که ماهیگیری می تواند استرس را از فرد دور کند. همچنین با آشنا شدن با طبیعت و محیط اطراف خود، ذهن شما از درگیری های روزمره منحرف می شود. در نتیجه استرس ها و فشارهای ذهنی کاسته می شوند.
2. مناسب برای سلامت ذهن و جسم
ماهیگیری علاوه بر از بی بردن استرس می تواند شبیه به مدیتیشن عمل کند و شما را از لحاظ روحی و جسمی آرام کند.
3. ارتقای مارت ارتباطی
قطعا افراد ماهیگیری را به تنهایی و تک نفره انجام نمی دهند. این کار به نوعی تیمی محسوب می شود. در نتیجه مهارت های ارتباطی و اجتماعی فرد را ارتقا می دهد.
4. قابل انجام برای همه
ماهیگیری یک عادت هیجان انگیز است که می تواند برای تمام سنین مناسب باشد. مثلا شما می توانید فرزندان و یا مادربزرگ و پدربزرگ خود را به ماهیگیری دعوت کنید.
انواع ماهیگیری
ماهیگیری از آب تازه
فرقی ندارد که از دریاچه، جوی، استخر، رودخانه یا هرجای دیگر ماهی بگیرید. گاهی اوقات این مکان نزدیک به آب تازه می باشد.ماهیگیری آب تازه برای افراد تازه کار بسیار مناسب است و به تجهیزات زیادی نیاز ندارد.
تقریبا 40 درصد از ماهی ها به آب های تازه تعلق دارند. مثل مایه سالمون، گربه های، باس یا نوعی مایه خاردار دریایی و قزل آلا. حال خودتان انتخاب کنید که این ماهی ها را به صورت یخ زده از غاره خریداری کنید یا اینکه آنها را از آب های تازه بگیرید.
ماهیگیری ساحلی
این نوع ماهیگیری می تواند در هر کرانه یا ساحلی انجام شود. بهترین حالت این است که این ساحل نزدیک به آب شور یا آب تازه باشد. البته که از انواع قبلی کمی تخصصی تر است.
ماهیگیری آب نمک
این مورد نیز برای تازه کارارن مناسب است اما به تجهیزات کمی خاص تر نیاز دارد. پس قبل از این نوع ماهیگیری با یک فرد با تجربه صحبت کنید. مزیت این نوع ماهیگیری این است که ماهی های این نوع آب ها بسیار متنوع هستند.
گرفتن و آزاد کردن
بسیاری از افراد ماهیگیری را برای مصرف شخصی انجام نمی دهند. به همین دلیل ماهی را بعد از گیر افتادن در قلاب آزاد می کنند. ماهیگیر در این شرایط باید احتیاط لازم را برای جدا کردن ماهی از قلاب انجام دهد.
ماهیگیری پروازی
این نوع ماهیگیر را می توان در آب های شور یا آب های شیرین انجام داد. در این حالت باید برای هر نوع ماهی روش و تکنیک خاصی را یاد بگیرید.
ماهیگیری ایستاده روی تخته
اگر عاشق چالش می باشید، می توانید این نوع ماهیگیری را انتخاب کنید. این نوع ماهیگیری علاوه بر تفریح می تواند یک تمرین عالی برای کل بدن شما باشد.
ماهیگیری یخی
اگر عاشق هوای سرد هستید، می توانید ماهیگیری در یخ را انتخاب کنید. یخ باید به قدری ضخیم باشد که بتوایند روی آن راه بروید. در نتیجه باید تجهیزات شما کمی خاص تر باشد. همچنین ممکن است به یک دیلم برای شکافتن یخ نیاز پیدا کنید.
ضروریات ماهیگیری
اگر برای اولین بار است که ماهیگیری می کنید، نیاز به آموزش های پیچیده ندارید. تنها کافی است که چند مرحله را رعایت کنید.
مجوز ماهیگیری:
هر منطقه مخصوص ماهیگیری قوانین و مقررات مخصوص به خود را دارد که باید از آنها استفاده کنید.
میله و قرقره ماهیگیری:
اگر فرد ماهیگیر سن کمی دارد، می توانید برای او از ترکیب میله و قرقره استفاده کنید. از میله ای استفاده کنید که کاملا اندازه دستان شما باشد.
ریسمان ماهیگیری:
ما به شما نخ نایلونی ماهیگیری را پیشنهاد می دهیم. زمانی که یک ماهی کوچک را می گیرید، به دنبال عدد 8 پوند روی برچسب باشید.
قیچی:
می توانید از قیچی برای برش خط ماهیگیری استفاده کنید. برای این کار می توانید از قیچی ناخنی کوچک و ساده استفاده کنید.
قلاب و وزنه:
می توانید از بسته های ترکیبی استفاده کنید که هر دو این تجهیزات را با همدیگر دارد. به دنبال قلاب هایی با سایز 6 و 10 باشید.
چوب پنبه پلاستیکی:
این چوب پنبه ها به شما کمک می کند که بفهمید چه زمانی ماهی به دام افتاده است.
طعمه ماهیگیری:
بسیاری از مغازه های مخصوص ماهیگیر، طعمه های ماهی را نیز می فروشند که بسته به نوع ماهی یا منطقه ای دارد که قصد ماهیگیری در آنجا را دارید.
انبردست:
حتما یک انبردست همراه خود داشته باشید تا قلاب را از ماهی جدا کنید.
یک میله:
یک میله را انتخاب کنید تا بتواند ماهی یا طعمه ماهی را نگه دارد.
مراحل انجام ماهیگیری
حال برای انجام ماهیگیری مراحل زیر را دنبال کنید:
- قرقره ماهیگیری را آماده کنید.
- به این موضوع مطمئن شوید که 100 یارد برای قراقره ماهیگیری خود دارید. برای قرقره کردن آن، میله صاف را روی زمین بخوابانید، ضامن را بکشید و یک گره دستی بزنید و دوباره این کار را تکرار کنید.
- انتهای میله نزدیک به قرقره را جدا کنید. قرقره را روبروی خود قرار دهید. میله را محکم بگیرید. زماین که قرقره پر شد، خط را برش دهید.
- اگر انسان بصری هستید، می توانید از ویدئوهای آموزشی آماده کردن قلاب ماهیگیری نیز استفاده کنید.
- چوب پنبه و میله را بهم بچسبانید.
- چوب پنبه را از سر میله حدود 4 سانت قیچی کنید. سپس آن را به میله بچسبانید.
- قلاب را بچسبانید.
- حال خط میله را در اطراف قلاب بچرخانید. این چرخش را هشت بار تکرار کنید. می توانید از روغن نیز برای راحت شدن کار استفاده کنید.
قلاب اندازی
این مرحله را سخت نگیرید. با رعایت چند نکته می توانید مهارت لازم را در آن کسب کنید.
- میله را محکم در دست بگیرید و آن را به سمت قرقره آزاد کشیده و هل دهید.
- بدنه میله را به آرامی بچرخانه و سعی کنید که وزن دو طرف را یکسان و متعادل کنید.
- کمی اطراف را نگاه کنید و مطمئن شوید که زمان خوبی برای قلاب اندازی است.
- آرنج خود را خم کنید و بازوی خود را بالا بیاورید. حتما اطمنیان حاصل کنید که نوک میله مقابل سطح چشم شماست.
- حال با حرکت مچ، میله را به سمت جلو بیاورید. در این حالت چوب پنبه و میله را راحت داخل آب بیاندازید.
قلاب انداختن ماهی
همانطور که دراین بخش از نمناک گفته ایم زمانی که ماهی قلاب شما را گاز می گیرد، سنگینی وزن آن را احساس می کنید و چوب پنبه شروع به تکان خوردن می کند. در این حالت باید میله را به آرامی به سمت بالا بکشید تا دهان ماهی کاملا روی قلاب قرار بگیرد.
سپس ماهی شروع به تکان خوردن می کند که در این حالت باید استقامت خود را حفظ کنید و کم کم زانوهای خود را خم کنید. اگر ماهی از قلاب افتاد، سریعا این عمل را تکرار کنید تا کم کم به مهارت کافی برسید.
خارج کردن قلاب
زمانی که ماهی کاملا درون قلاب شما گیر افتاد، باید کم کم قلاب را جدا کنید. اگر ماهی در قسمت کوچک تر گیر افتاده بود، آن را در یک دست و قلاب را در یک دست دیگر بگیرید و به راحتی آن دو را از هم جدا کنید. اگر ماهی بزرگ بود، می توانید از تور برای جدا کردن آن از قلاب استفاده کنید.